Διαβάστε τώρα κάνοντας κλικ εδώ την επιστολή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού!

 

 

Το ακόλουθο έγγραφο το οποίο αποτελεί την πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" για το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης πρωτοκολλήθηκε με αριθμό πρωτοκόλλου Α3560/11.3.13 και κατατέθηκε στην σημερινή έκτακτη Σύγκλητο του Δ.Π.Θ.

Μπορείτε να διαβάσατε την πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ κάνοντας κλικ εδώ.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ φέροντας την ευθύνη της στήριξης των φοιτητών, θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις και να πραγματοποιούμε παρεμβάσεις προς όφελος όλων των φοιτητών, με ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις οι οποίες θα διασφαλίσουν το μέλλον μας ως απόφοιτοι το Τμήματος και θα συνεισφέρουν σε ένα καλύτερο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, σε ένα καλύτερο ΔΟΣΑ.

 

 

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ

Δύναμη Ευθύνης

 

Μετά από την αποστολή εγγράφου από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και επικοινωνία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής με το αρμόδιο Υπουργείο, η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο είναι πως το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Κομοτηνής ΔΕΝ θα απορροφηθεί από το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τα κεκτημένα των φοιτητών δεν θα πληγούν ούτε στο ελάχιστο, αντιθέτως το Τμήμα επιβεβαιώθηκε πως θα μετονομαστεί σε Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ή Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, δίνοντας στους φοιτητές ένα πιο ισχυρό και ξεκάθαρο πτυχίο, για ένα πιο βέβαιο και εξασφαλισμένο μέλλον!

Με την επιβεβαίωση της μετονομασίας του Τμήματος σε Τμήμα Οικονομικών Επιστημών δικαιώνονται οι αγώνες χρόνων της Διοίκησης του Τμήματος, των Φοιτητών και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ που πίεζαν με κάθε μέσο προς αυτή την κατεύθυνση. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ είμαστε υπερήφανοι που διαβεβαιώνεται πως θα πραγματοποιηθεί ένα όραμα χρόνων, ένα όραμα που στήριξε η πλειοψηφία των φοιτητών του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στους φοιτητές του Τμήματος, οι οποίοι στήριξαν αυτό το όραμα μερικών μέχρι να γίνει κεκτημένο όλων! Η ευθύνη μεγαλώνει, το όραμα εξελίσσεται, οι ιδέες τρέχουν!

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον, ένα καλύτερο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ένα καλύτερο ΔΟΣΑ!!!

 

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την επιστολή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ προς το Υπουργείο Παιδείας!

 

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ

Δύναμη Ευθύνης

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών ΔΟΣΑ "Ιωάννης Καποδίστριας" που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως το πλαίσιο βάσει του οποίου θα έπρεπε να κινηθεί ο ΣΦ για να αντιμετωπιστούν τα επίκαιρα προβλήματα στο Τμήμα μας.

Μετά απο την πραγματοποίηση των δράσεων που αναφέρονται στο πλαίσιο και αποστολή επιστολής στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων όπου επεξηγήθηκε λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος σχετικά με τις δηλώσεις συγγραμμάτων στο σύστημα Εύδοξος, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και πλέον οι τεταρτοετείς φοιτητές μπορούν απο σήμερα να δηλώσουν κανονικά τα συγγράμματα τους.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ θα συνεχίσουμε με νέες ιδέες και προτάσεις, να προσπαθούμε για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, για ένα καλύτερο ΔΟΣΑ!

 

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ

Δύναμη Ευθύνης

Δελτίο Τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής 16/1/2012

 

Η ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από τα αλλεπάλληλα χαράτσια, η ώρα που ο αριθμός των ανέργων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, η ώρα που η κρίση έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία, η ώρα αυτή φάνηκε η κατάλληλη στους αρμόδιους να χτυπήσουν ένα από τα τελευταία κεκτημένα των φοιτητών, τη σίτιση.

Όταν οι ιδέες γίνονται πράξη…


Από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου μια ακόμα πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ για το Πανεπιστήμιο γίνεται πραγματικότητα. Μετά από χρόνια πιέσεων, καταφέραμε στο χώρο του κυλικείου της Ν. Νομικής να λειτουργεί πλέον Ασύρματο Δίκτυο (Wi-Fi) για την ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητών στο Πανεπιστημιακό Δίκτυο (ΕΔΕΤ) αλλά και στο Ίντερνετ.

Το δίκτυο λειτουργεί με το όνομα «eduroam» και εντάσσεται στα πλαίσια του ομώνυμου διεθνούς προγράμματος που δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές 42 διαφορετικών χωρών να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ με τους κωδικούς πρόσβασης από τα οικεία ιδρύματα τους.

Διαβάστε τις πλέον πρόσφατες προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη δομή και τη λειτουργία των συλλόγων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, στο παρακάτω πλαίσιο κάνοντας "κλικ" στο κέντρο του.