Όταν οι ιδέες γίνονται πράξη…


Από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου μια ακόμα πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ για το Πανεπιστήμιο γίνεται πραγματικότητα. Μετά από χρόνια πιέσεων, καταφέραμε στο χώρο του κυλικείου της Ν. Νομικής να λειτουργεί πλέον Ασύρματο Δίκτυο (Wi-Fi) για την ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητών στο Πανεπιστημιακό Δίκτυο (ΕΔΕΤ) αλλά και στο Ίντερνετ.

Το δίκτυο λειτουργεί με το όνομα «eduroam» και εντάσσεται στα πλαίσια του ομώνυμου διεθνούς προγράμματος που δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές 42 διαφορετικών χωρών να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ με τους κωδικούς πρόσβασης από τα οικεία ιδρύματα τους.

Για την πρόσβαση στο eduroam απαιτείται η χρήση του συνδυασμού email/κωδικού πρόσβασης που χρησιμοποιούνται για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου (eclass, unistudent, Εύδοξος, κτλ) και αναλόγως με τη συσκευή (υπολογιστής, κινητό, pda) μπορεί να χρειάζονται διαφορετικές ρυθμίσεις.

Οδηγίες για τη σύνδεση στο eduroam, μπορείτε να βρείτε αν συνδεθείτε στο δίκτυο eduroam-guest ή στη διεύθυνση: http://noc.duth.gr/services/wifi/

Το όνομα χρήστη θα πρέπει να καταχωρηθεί με τη μορφή του πανεπιστημιακού email, δηλαδή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ενώ ο κωδικός παραμένει αυτούσιος.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας με περισσότερες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, σε ένα καλύτερο ΔΟΣΑ.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ
Πάντα δίπλα σου…