Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα από χέρι ναζιστή αποτελεί ένα περιστατικό που δυστυχώς θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα. Σε μια κοινωνία ακρωτηριασμένη, εθισμένη στην στοχοποίηση, τη βία και την εξόντωση του "αντιπάλου", όπου κυριαρχεί το μίσος και ο διχασμός, κάποια στιγμή το όπλο θα έβρισκε στόχο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα, δηλώνουμε την απερίφραστη καταδίκη της στυγνής πράξης βίας και τρομοκρατίας και ζητούμε από το Κράτος Δικαίου την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, καθώς και όσων φυσικών ή νομικών προσώπων τον παρακίνησαν να εγκληματήσει όχι μόνο σε βάρος του θύματος, αλλά και της ίδιας της Δημοκρατίας μας.

Ο κύκλος αίματος που άνοιξε επίσημα το βράδυ της Τρίτης απειλεί να μας κλείσει όλους μέσα του. Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε συνειδητό πολίτη αυτής της χώρας να αποτρέψει την αμφίπλευρη διεύρυνσή του. Το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα μας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, που οι φυσικές και πνευματικές αντοχές όλων των κατοίκων της δοκιμάζονται σκληρά, είναι μια ανοιχτή βεντέτα με δήθεν ιδεολογικό κάλυμμα. Οι δυνάμεις της συντήρησης κάθε μέρα εξαπολύουν όλο και σκληρότερη επίθεση εναντίον της ελεύθερης σκέψης, της νομιμότητας, της προόδου και της δημιουργικότητας.

Όλες οι δυτικές κοινωνίες έχουν εδώ και δεκαετίες επιλύσει το ζήτημα του κρατικού μονοπωλίου της βίας, το οποίο αποτελεί θεμέλιο και αναγκαία συνθήκη της σύγχρονης δημοκρατίας. Όποιος το αμφισβητεί, οφείλει να υποστεί τις συνέπειες της εκτροπής στην οποία υποβάλλει την ίδια την κοινωνία, ανεξάρτητα από τα κίνητρα, την ιδεολογία ή το χρώμα της σημαίας που κρατάει.

Η καταδίκη των ναζί θα είναι ηχηρή μόνο αν όλοι ενώσουμε τις φωνές μας για να διατρανώσουμε τις κοινές μας αξίες. Πρέπει να απομονώσουμε τους ναζί και να τους πετάξουμε έξω από την κοινωνία. Όλοι μαζί εναντίον του φασισμού που θέλουν να περάσουν. Στην εποχή μας είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν.

Με αίσθημα ευθύνης,

Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Κομοτηνής