Κομοτηνή, 7 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ
Την Παρασκευή 5 Απριλίου είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή της Επιτροπής Α’ Έτους η οποία είναι η μοναδική διαδικασία εκπροσώπησης των πρωτοετών φοιτητών και διεξάγεται βάση των εκλογών για την ανάδειξη της επιτροπής Α’ έτους που πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα μας στις 5 Δεκεμβρίου 2012.
Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες θλιβερών γεγονότων που στόχο τους είχαν την κατάλυση και την απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών του Συλλόγου Φοιτητών, όπως αυτές προβλέπονται από το καταστατικό ίδρυσης και λειτουργίας του Σ.Φ. ΔΟΣΑ. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ ΔΟΣΑ κωλυσιεργούσαν επιτηδευμένα την διαδικασία από την έναρξη της, προσπαθώντας να προκαλέσουν προβλήματα στην διεξαγωγή της (45 λεπτά για τοποθέτηση 5 γραμμών κειμένου), με αποτέλεσμα σε 5 ώρες συνεδρίασης της επιτροπής, να έχουν κατατεθεί μόλις 5 προτάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να αποθαρρυνθούν οι πρωτοετείς φοιτητές από την συμμετοχή τους στην διαδικασία και να αναχθεί η συνεδρίαση της επιτροπής σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων.
Μετά από πεντέμιση ώρες συνεδρίασης, προτάθηκε από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η αναβολή της διαδικασίας για την επομένη, καθώς μετά τις 23:30 δεν υπήρχαν δρομολόγια από και προς την Πανεπιστημιούπολη. Πιστοί στην τακτική τους, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ καθυστερούσαν τη διαδικασία και αρνούνταν πεισματικά το δικαίωμα της αναβολής. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πρωτοετής φοιτητής, εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ ΔΟΣΑ, επιτέθηκε απρόκλητα, χειροδικώντας στην φοιτήτρια που τηρούσε τα πρακτικά, εκπρόσωπο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ. Η τρομοκρατία της συγκεκριμένης αγωνιστικής κομπανίας συνεχίστηκε με εξωπανεπιστημιακούς οι οποίοι είχαν κληθεί να στήσουν ενέδρα σε στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε διάφορα σημεία της πόλης και κάτω από τα σπίτια τους, τραμπουκίζοντας τους στη συνέχεια.
Το αποκορύφωμα της τρομοκρατικής και ανεύθυνης λογικής της ΠΑΣΠ ΔΟΣΑ, ήρθε το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 18:00, κατά την έναρξη της συνέχισης της συνεδρίασης της επιτροπής Α’ έτους, όπου οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ ΔΟΣΑ κατήγγειλαν την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και παραιτήθηκαν της διαδικασίας, εξαπατώντας ουσιαστικά τους φοιτητές που την στήριξαν στην εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκέμβρη και αρνούμενοι να εκπροσωπήσουν τους φοιτητές που τους στήριξαν, δεν κατέθεσαν ούτε μία απολύτως πρόταση στην επιτροπή. Από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ δεν είχαν το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης ώστε να συμμετέχουν, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά από τους εκπροσώπους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τους ανεξάρτητους φοιτητές που συμμετείχαν και κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούσαν τους φοιτητές του Α’ έτους.
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ, αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που απορρέει από την στήριξη των φοιτητών και θα συνεχίσουμε να προωθούμε και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των φοιτητών και δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να γυρίσουμε την πλάτη ποτέ στους φοιτητές που μας στηρίζουν.
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΟΣΑ
Δύναμη Ευθύνης
Υ.Γ.: Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτονται τα πρακτικά της Επιτροπής Α’ έτους.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου και τα Πρακτικά της Επιτροπής Α' Έτους.